Момчетата от испанския гранд завършиха без загуба в надпреварата в зала "Триадица" в София, след като в последния си мач днес се наложиха над сръбския ФОКА (Крагуевац) с 95:31. Само с една загуба втори се класираха играчите от австрийския Виена Юнайтед, които надиграха трудно гръция Арис с 60:59.

Домакинът БУБА Баскетбол остана на четвърто място, като в последния двубой от турнира отстъпи пред Арис с 52:71.

Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор на България Чавдар Костов награди най-изявените играчи в състезанието. Най-полезен баскетболист стана Алваро от Валенсия. Никола Стоилов бе определен за най-добър в редиците на БУБА Баскетбол. Лазар Миланович бе най-полезен за състава от Крагуевац, Христос Бадис бе номер 1 за Арис, а Сухайб Осман - за Виена Юнайтед.

Бронзовите медалисти от Арис бяха наградени от гарда на Черноморец и националния отбор Евгени Хаджирусев, а изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов раздаде сребърните медали на играчите от Виена.

Златните медали и купата на победителите от Валенсия връчи именитата българска бивша баскетболистка и настоящ мениджър на отдел "Национални федерации и спорт" към Европейската централа -ФИБА Европа Радмила Василева-Търнър.

"Поздравявам всички участници, защото тук видях много перспективни деца. Също така поздравявам техните треньори за работа, която са свършили, а разбира се и техните родители за това, че подкрепят децата си. Не на последно място искам да поздравя организаторите на турнира от Буба Баскетбол за добрата организация и условия", заяви легендата на женския Левски.