Отборът на Вашингтон Уизърдс е последният участник в плейофите на НБА от Източната конференция. “Вълшебниците” масово бяха отписвани, а в началото на месец април бе изчислено, че шансовете им за класиране за елиминациите са едва 0.6%, но те опровергаха всички и хванаха последния влак за заключителната фаза на сезона.

В първия мач от плей-ин турнира столичани отстъпиха на Бостън, но знаейки, че срещата с Индиана е на живот и смърт, показаха фантастичен баскетбол и разбиха Пейсърс със 142:115, за да си осигурят осмото място на Изток.

Задачата им в първия кръг обаче няма да е никак лесна - техен съперник ще бъде Филаделфия.

Ръсел Уестбрук не записа трипъл-дабъл и се задоволи “само” с 18 точки, 15 асистенции и 8 борби, докато Брадли Бийл, който завърши втори при топреализаторите в редовния сезон, вкара 25 точки. Звездното дуо получи подкрепа от Руи Хачимура (18 точки), както и резервата Дан Гафърд, който бе изключителен с 15 точки, 13 борби и 5 чадъра.

Малкълм Брогдън с 24 точки и Домантас Сабонис с трипъл-дабъл от 19 точки, 11 борби и 10 асистенции бяха двамата най-добри играчи на Индиана, които подобно на Вашингтон завършиха редовния сезон с баланс от 34 победи и 38 загуби. 

Столичният отбор се завръща вп леофите за първи път от 2018 година насам, когато отново бе №8 в конференцията.