Отборът на Милуоки Бъкс е големият шампион в НБА.

Това стана факт след победата със 105:98 над Финикс Сънс тази нощ, с която Бъкс триумфираха във финалната серия.

Така отборът от Милуоки прекъсна 50-годишната си суша и за втори път в исторяита си е баскетболен шампион на САЩ. Вторият трофей "Лари О'Брайън" във витрината на Милуоки бе прибаден след 6 мача във финалите и успех с 4:2 победи.

Естествено, че с най-голяма заслуга за успеха бе голямата звезда на тима - Янис Антетокумпо.

Гръцкият баскетболист показа, че е един от най-добрите в света в момента, като с 50 реализирани точки възкачи своя тим на баскетболния трон.

Към тези впечатляващи 50 точки той прибави 14 борби и 2 асистенции.

Снимка: Getty images

Така Антетокумпо се превърна в първия играч в историята на НБА, който печели отличията за "Най-прогресиращ играч", "Най-полезен играч на редовния сезон", "Защитник на годината" и "Най-полезен играч на Финалите".

Той също така завърши с невероятни показатели във финалната серия, а преди началото й изобщо не бе ясно дали ще играе, заради травмата, която получи в предишния кръг срещу Атланта Хоукс.

Двубой №6 от серията между Милуоки и Финикс започна с доминация на Бъкс, които в собствената си зала дръпнаха с 13 точки още след края на първата четвърт.

Слънцата обаче нямаха друга алтернатива освен победата и се активизираха през втората част, когато водени от звездата си Крис Пол, успяха да осъществят пълен обрати и се оттеглиха с аванс на полувремето от 47:42.

Милуоки отново успя да дръпне в резултата след почивката, но в рамките на минута Девин Букър от Финикс направи две успешни стрелби, вкара и два наказателни удара, с което резултатът в края на третата четвърт бе 77:77.

В последната част обаче Янис Антетокумпо не можеше да бъде спрян. На игрището се развихри и Крис Мидълтън, а в крайна сметка Милуоки стигна до титлата със 105:98.

Снимка: Getty images