ЛеБрон Джеймс се превърна в обект на критика от една от най-големите легенди на настоящия си отбор Лос Анджелис Лейкърс - Карийм Абдул-Джабар. Великанът от Ню Йорк, чието рождено име е Лю Алсиндор, не остана доволен от начина, по който Джеймс отпразнува поредицата си ключови кошове при победата над Индиана на 24 ноември. 

Тогава ЛеБрон показа с жестове, че “има големи топки” - действие, което според Абдул-Джабар, един от най-големите джентълмени в историята на играта, показва неуважение към съперник. 

“За мен лично победата е достатъчна. Защо трябва да правиш глупав и детински танц, с който да покажеш неуважение към съперниците си? Няма абсолютно никаква логика. Най-великите в играта не правят това”, коментира Джабар в официалния си канал в YouTube.

За действиетo си Джеймс бе санкциониран от НБА с парична глоба в размер на $15 000. 

Абдул-Джабар припомни, че Лигата глобява играчите за подобни действия от почти десет години, без значение дали сумата е $15 000, $20 000 или $25 000.

Карийм игра за Лейкърс от 1975 до края на кариерата си през 1989 година, като със славния калифорнийски тим спечели пет от общо шестте си титли, след като първата дойде още в зората на кариерата му в Милуоки.