Александър Везенков направи първи стъпки в Сакраменто, облече екипировката на новия си отбор и изгледа мачове от Калифорнийската класика. Тя е част от лятната лига на НБА, в която играха и някои от бъдещите му съотборници.

Българинът и звездата на Кингс Д`Арън Фокс се засякоха в един от фитнесите на тима, а снимката на двамата обиколи социалните мрежи.

Рано тази сутрин пък се появиха десетки видеа и фотоси от това как Саша изгледа мача на Сакраменто с Маями Хийт от същата лятна лига.

В него блесна бъдещият му съотборник Кийгън Мъри. Той отбеляза 41 точки за победата на Кингс (95:83) и затвърди отлични впечатления, след като направи отличен първи сезон в отбора.

Това ще е и един от основните играчи на Сакраменто през следващия сезон, редом с MVP на Евролигата и втори българин, който стига до Обетованата земя на баскетбола - НБА.

Везенков бе на първия ред до игрището, облечен в суичър на новия си тим.

Любителски кадри го уловиха в разговори с треньора Майк Браун (видеото горе), с генералния мениджър Монт Макнеър, асистента му Уес Уилкокс и оперативния директор на клуба Матина Колокротонис.

Очаква се днес или най-късно утре българската звезда официално да подпише и да бъде представен.

Прозорецът за договорите на играчите се отваря тази вечер българско време в Щатите и сделките се финализират с подписи от двете страни.

Вероятно след това ще има и пресконференция на Везенков с треньора и генералния мениджър на Кингс.