Сакраменто загуби гостуването си в Ню Йорк на местния Никс, а това бе и първа поява на Александър Везенков в "Меката на баскетбола" - зала "Медисън Скуеър Гардън".

Досега през сезона Кингс нямаше гостуване на този тим, който е от Източната конференция. Домакинството срещу него отново бе загубено през март.

Сега неговият отбор падна със 109:120 и с това се отдалечи от директните места за плейофите на Запад, особено при победата на конкурента Далас по същото време със 109:95 у дома над Атланта.

Везенков записа 14 минути от скамейката, влизайки на игрището в края на първата, средата на третата и края на четвъртата части.

За това време успя да отбележи 11 точки, да спечели две борби, да запише две асистенции и да завърши мача с общия рейтинг +6 - далеч по-добър от този на титулярните петима в тима.

Везенков се включи в третата четвърт при пет точки аванс на неговия тим, като мкара пет до края на тази част, която завърши 89:89.

В заключителната обаче Сакраменто рязко изостана, а чак тогава треньорът Майк Браун се обърна отново към българина. За 2-3 минути на игрището Саша отвърна с две тройки, но бе твърде късно за обрат.

Сакраменто е 44-32, а Далас - вече 46-30 и недостижим на петата позиция.

Шести и седми на Запад са Финикс и Ню Орлиънс (45-31), които са все още само на една победа пред отбора на Везенков. А шестото място ще е последното, което дава директна квота за плейофите.

Всички резултати от нощта: