Александър Везенков се завърна на игрището след почти два месеца отсъствие, за да помогне на Сакраменто за разгромното 127:106 у дома над Юта Джаз. Българинът не бе играл от 10 февруари, когато получи травма в левия глезен.

Вероятно завръщането му в игра бе форсирано и от проблемите на треньора Майк Браун с още травмирани играчи, като се очакваше Саша да пропусне и тази седмица.

Но вместо това той влезе за първи път в края на първата четвърт, а когато резултатът вече бе с над 20 точки разлика за Кингс в средата на третата, получи и най-дългия си период на игрището.

Българският баскетболист замени суперзвездата ДеАрън Фокс при 84:63 за своя тим, игра 10 минути, за които вкара 5 точки (тройка и стрелба за две), взе две борби, даде асистенция и открадна две топки, с които Сакраменто осъществи бърз преход от защита в атака.

Като цяло това бе идеалният начин да усети отново ритъм на мач след дългото отсъствие - без голямо напрежение в резултата, в домакинство, в което залата го прие изключително възторжено в неговото завръщане.

Лошата новина за Кингс е, че Далас - прекият конкурент за директна квота в плейофите, е в невероятна форма. Лука Дончич и компания записаха седма поредна победа със 125:107 като гост на Хюстън. Словенският ас бе вездесъщ - 47 точки, 12 рибаунда и 7 асистенции.

Така в класирането на Запад Сакраменто дели седмата позиция с Финикс, като двата отбора имат актив 43-31. Петият и шестият - Далас и Ню Орлиънс, са с 45-29.

Първите шест тима влизат директно в плейофите, а следващите четири отиват на допълнителен минитурнир за още две места. В това каре отборът на Везенков гарантирано ще попадне. Целта е обаче да опита в оставащите 7 мача да измести някой от конкурентите пред него и да избегне баражите.

Вижте всички резултати от нощта с подробности: