Александър Везенков няма да играе за Сакраменто в Лятната лига на НБА в Лас Вегас. Това не трябва да е особена изненада, защото тези турнири преди сезона са използвани предимно за изпробване на играчи без какъвто и да е опит в професионалния баскетбол или с изключително малък, докато българското крило пристигна в столицата на Калифорния като "Най-полезен играч" на Евролигата и вече с повече от десетилетие при професионалистите, макар и на Стария континент.

"Кралете" обявиха състаава си за Лигата във Вегас, като той е пълен изцяло с младоци. Най-опитен е Кеслър Едуардс, който има зад гърба си два сезона в НБА, а останалите са или новобранци, или играчи с максимум една или две години стаж.

Междувременно пък се появи информация, че Везенков си е избрал номер за следващата стъпка в кариерата си. Досега в Олимпиакос той носеше №14, а в националния отбор на България - №41, но нито една от тези опции не е налична в столицата на Калифорния.

№14 е изваден от употреба в чест на един от най-великите играчи в историята, Оскар Робъртсън, носил екипа на отбора в периода между 1960 и 1970 година.

№41 пък е зает от Кийгън Мъри, един от играчите на позицията на Саша, който направи истински фурор в двата мача от Калифорнийската класика, един от които бе изгледан и от Везенков.

Очаква се българинът да се спре на №7 за новия сезон. В Гърция веднага съзряха намигване към вече бившия му клуб Олимпиакос и феновете му. Ултрасите на тима от Пирея са известни с прозвището си Gate 7. Това обаче няма да бъде първи път, в който Везенков облича екип с този номер на гърба.

Преди много години, още като юноша, той носеше седмицата в националния отбор на страната ни.

Все още няма яснота относно това кога Везенков ще бъде официално представен от "кралете", но има шанс това да се случи днес.