Българският национал Александър Везенков за втори път в кариерата си бе избран за “Най-полезен играч” на седмицата в Евролигата. Крилото на Олимпиакос бе отличен с наградата за втори път в рамките на месец, като този път заслужи признанието след впечатляващото си представяне в последния мач от редовния сезон - победата с 82:75 срещу руския Химки.

25-годишният българин завърши с 20 точки, 11 борби, 1 асистенция и 1 отнета топка за 30 минути игра. Това представяне, в комбинация с 6/8 в стрелбата за 2 точки, 1/3 от тройката и 5/6 от наказателната линия, донесе на Везенков коефициен на ефективност от 31 - най-висок от всички, играли в последния кръг на надпреварата.

Олимпиакос не успя да се класира за плейофите, но пък Саша изпраща най-силния си сезон в Евролигата, която ако трябва да направим паралел с футбола, е баскетболен еквивалент на Шампионската лига.

В 31 мача за гръцкия колос средните статистически показатели на Везенков са 11.5 точки, 5.4 борби, 1.1 асистенции и коефициент от 14.8 на двубой. Националът стреля 50% за 2 точки, 43% от тройката и почти 90% от наказателната линия - 88.7%.

Така в шестия си сезон в европейския баскетболен елит, роденият в Кипър българин постигна най-силното си представяне от статистическа гледна точк, след като показатели му са по-добри от тези в който и да е от предходните му сезони.