Александър Везенков записа втория си предсезонен мач за Сакраменто Кингс, който загуби със 101:109 от Лос Анджелис Лейкърс.

Мачът в Анахайм бе поредна стъпка към достигане на оптимално състояние от отборите преди старта на сезона в НБА, който е след 12 дни.

Везенков този път бе в стартовата петица, за разлика от дебюта му преди 4 дни, когато влезе едва в третата четвърт срещу Торонто.

Тогава българинът игра 11 минути, сега записа два пъти повече - 22, като замени в петицата, която изглеждаше непоклатима, Кийгън Мъри (проблем с пръст на крака).

Снимка: AP/БТА

Останалите около него бяха неизменните ДеАарън Фокс, Кевин Хуртър, Харисън Барнс и Домантас Сабонис.

Везенков вкара 7 точки (една тройка с първата си стрелба), взе 3 борби под кошовете и добави асистенция. Най-резултатен за Сакраменто бе Фокс с 18 т., а Сабонис завърши с впечатляващите 15 рибаунда.

Снимка: AP/БТА

От другата страна в златисто Д`Анджело Ръсел наниза 21 точки и бе номер едно в стрелбата за Лейкърс.

ЛеБрон Джеймс, мегазвездата на отбора от Ел Ей, а и на цялата лига, остана на скамейката и изобщо не се съблече по екип.

Три дни по-рано той игра срещу Бруклин, като очевидно решението бе да "се дозира" натоварването на 38-годишният ветеран. Антъни Дейвис, другият ас на Лейкърс, също не влезе на игрището.

За Сакраменто идват още три предсезонни проверки - с Голдън Стейт (понеделник и сряда сутринта идната седмица), и Юта (петък сутринта, 20 октомври).

Сезонът в НБА започва на 24 октомври, а първата среща в него на Кингс е на 26-и сутринта наше време (четвъртък) като гост на Юта.

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА