Александър Везенков пропусна 22-и пореден мач на Сакраменто Кинг, а отборът му записа втора поредна домакинска загуба от Далас Маверикс, този път със 103:107.

Българинът вече твърде дълго е извън игра заради травма в глезена, а макар в часовете преди мача да се появиха информации, че той може да се завърне в групата, това така и не се случи.

Така проблемите за Везенков продължават, защото той не е играл от 10 февруари, когато с шест точки помогна за победата над шампионите от Денвър Нъгетс.

A контузията на Везенков е само част от проблемът за Сакраменто Кингс, който не може да разчита на общо четирима свои състезатели, което без съмнение се отразява на представянето.

Кралете обаче трябва доста да съжаляват за случилото се тази нощ срещу Лука Дончич и компания, защото влязоха с аванс от девет точки в последната четвърт при 82:73.

Две минути преди края резултатът дори бе равен при 103:103, но решителният миг се оказа тройка на Данте Ексъм 29 секунди преди края.

Тя бе допълнена от точен наказателен изстрел на Лука Дончич което в крайна сметка оформи крайното 107:103 в полза на Далас.

Ключова победа, защото двата съседи в класирането се борят за място директно в плейофите, което е осигурено на първите шест тима във всяка конференция.

Именно Далас заема това място с актив от 44 победи и 29 поражения. Сакраменто Кингс е са седмото място с две победи по-малко, а тази позиция означава преминаване през допълнителни квалификации преди плейофите.

Следващият мач на Сакраменто е в понеделник рано сутрин наше време срещу Юта Джаз, като към момента няма информация дали именно тогава ще се състои завръщането на Саша Везенков.