Сакраменто Кингс загуби драматично със 115:116 от Голдън Стейт Уориърс в предпоследната си контрола от подготовката за новия сезон в НБА.

Мачът се игра в Сан Франциско, а българинът Александър Везенков записа нови минути в първите си стъпки в Обетованата земя на баскетбола, след като премина в Сакраменто това лято.

Саша игра 13 минути като част от ротацията на Кингс, където титулярната петица този път получи най-голямо време на игрището, спрямо досегашните предсезонни мачове. Сабонис, Барнс, Мъри и Фокс играха над 30 минути, а Хуртър - 26.

Това донякъде бе продиктувано вероятно и от съперника, който пусна (за разлика от мача пак между тези отбори преди дни) на игрището всички звезди, включително Стеф Къри. Именно това бе и първи сблъсък на терена за Везенков със суперзвезда от "най-първия пръстен" на такива в лигата. Защото при срещата с ЛА Лейкърс преди седмица, ЛеБрон Джеймс не се съблече по екип.

Българинът не вкара точки за 13 минути на игрището, бе 0-3 опита от тройката и 0-3 в стрелба за две. Но отново се отличи с 5 рибаунда, всички под собствения кош, записа асистенция, както и първия си чадър в Сакраменто.

В един момент треньорът Майк Браун влезе дори на игрището, за да му разясни какво не е направил както трябва в защита, двамата поговориха разгорещено, а после наставникът потупа и насърчи българина, преди да говори пред останалите в прекъсването на играта.

Видеото от този момент се появи в социалните мрежи (горе).

Краят бе особено драматичен за Саша и компания. Отборът водеше постоянно в четвъртата четвърт, но преднината се стопи от 14 до само 2 точки, а току преди сирената Къри хвърли една от типичните си извънземни тройки, за да донесе победата на Уориърс.

Стеф завърши с 30 точки и бе най-резултатен от всички в мача. За Кингс ДеАрън Фокс вкара 25, Кийгън Мъри добави 24.

В петък сутринта Везенков и компания срещат Юта в последната си предсезонна контрола, като се очаква хората извън стартовата петица, включително българина, да играят повече.

Кингс още няма победа в подготовката, като загуби с малка разлика и четирите си двубоя дотук.

Точно след седмица, в четвъртък сутринта (28 октомври) наше време, Сакраменто отново се изправя срещу Юта в неговата зала, но този път в откриващия мач от новия сезон в НБА.