Александър Везенков пътува от САЩ до Гърция, за да покаже уважението си към клубната легенда на бившия си тим Олимпиакос (Пирея) Василис Спанулис. 41-годишният настоящ треньор на Перистери игра за "червено-белите" между 2010 и 2021 година, като в последните няколко сезона бе съотборник и с българската звезда.

Везенков, който се подготвя за новия сезон в НБА, където ще играе за Сакраменто Кингс, бе едно от многото звездни имена, уважили събитието, посветено на Kill Bill, както бе известен Спанулис като играч - период, в който редовно отчайваше съперниците си с убийствено точната си ръка.

На галата присъстваха някои от най-разпознаваемите имена в модерната история на гръцкия баскетбол като Димитрис Диамантидис, Янис Бурусис и Тео Папалукас. Шефът на Евролигата и легенда на сръбския спорт Деян Бодирога също бе на събитието, както и Джиджи Датоме, Кайл Хайнс, Никола Миротич, Никола Вуйчич и още много баскетболни звезди.

С Олимпиакос Спанулис стана два пъти шампион на Европа, печелейки Евролигата в последователни сезони - 2012 и 2013.

Преди това той има и един триумф с големия съперник Панатинайкос, където игра от четири сезона, но въпреки трансфера между двата атински тима, той е уважаван от съперниците на всеки един от тях и до днес.