След голяма драма, оплискана дори с кръв, Финикс Сънс поведе с 2-0 победи срещу Лос Анджелис Клипърс във финала на Запад от НБА. Слънцата спечелиха и втората среща у дома със 104:103, след като забивка със сирената, и то с але-уп, отне победата от ръцете на гостите.

ДеАндре Ейтън получи топката, вкарана в игра от страничната линия с оставаща една секунда до края, и просто я добави в коша над Ивица Зубац, за да вкара решаващите точки. Изпъленнието бе изключително и взриви залата, а на игрището настана хаос.

Първо - гостите претендираха, че топката е трябвало да бъде за тях преди изпълнението, а не за Финикс. След това някои от играчите на Клипърс искаха преразглеждане на ситуацията с питане дали не е изтекло времето. Но не - кошът се зачете и 2-0 в серията за Сънс.

По време на мача Девин Букър, асът на домакините, се сблъска с лицето си в главата на Патрик Бевърли от съперника. Гардът бе зашит и с натъпкани тампони в носа, окървавен, но доигра срещата.

Очаква се днес да се разбере дали носът му е счупен, но едва ли ще пропусне дори един мач от серията.

След края Букър бе блъснат от ДеМаркъс Къзънс от гостите, а ситуацията бе напрегната и едва не се стигна до сблъсъци на терена. След такъв край с драма и кош със сирената - нищо неочаквано и нетрадиционно за нравите в НБА.

Букър все пак вкара 20 точки за Финикс, но най-резултатни бяха Камерън Пейн (29) и Ейтън (24 и 14 борби).

За Клипърс Пол Джордж наниза 26 т., но пропусна важни стрелби в края, когато госитте можеха да се откъснат и да не допуснат драмата и изтръгнатата от ръцете им победа.