Андрю Уигинс от Голдън Стейт все пак ще може да играе за своя отбор в започващия скоро сезон в НБА. Крилото бе единственият баскетболист в състава на Уориърс, който не бе ваксиниран, изтъквайки като факт за отказа си религиозни виждания.

Избор №1 в Драфта от 2014 година дори поиска от ръководството на Лигата да направи изключение за него, като това не се случи. Разбира се, дори и да бе станало, той пак нямаше да може да играе в половината мачове на отбора си.

Правилата на местната власт в Сан Франциско, където Голдън Стейт домакинства, гласят, че ако не си ваксиниран, не можеш да взимаш участие в събития на закрито. Ако канадският национал не се бе ваксинирал, нямаше да може да участва в мачовете на отбора си у дома, а освен това също така нямаше да получава заплата за тези двубои.

В крайна сметка двуметровият играч ще бъде на разположение на Стив Кър за началото на сезона на 21 октомври.

През миналия сезон Уигинс вкарваше средно по близо 19 точки на мач, но Голдън Стейт така и не успя да се класира за плейофите, оставайки на девето място - точно след последното, даващо право на участие в елиминациите.