Александър Везенков е една от основните теми след победата на Сакраменто над Голдън Стейт със 124:123. Българският национал имаше отлично включване от пейката и редица ключови изяви и в двете фази на играта, като в това число попада и блокиран изстрел на легендата Стеф Къри на финалната права на мача.

"Най-полезният играч" на Евролигата записа 8 точки, 4 борби, 2 чадъра и 1 асистенция за 15 минути игра, като бе най-ефективен и в категорията на статистиката, наречена "плюс/минус". Тя определя цялостната разлика между точките на двата отбора за времето, в което даден баскетболист е бил на терена.

Тази нощ срещу името на Саша в този аспект имаше +17 - най-високият рейтинг от всички, участвали в мача.

Треньорът на Кингс Майк Браун не пропусна да похвали включването на играчите от пейката, като подчерта специално играта именно на Везенков и Малик Монк.

"Винаги говорим за това как трябва да сме готови, как всички трябва да са готови постоянно. Днес имахме двама конкретни играчи, които се включиха от пейката и бяха страхотни за нас", каза Браун по адрес на Саша и Монк. Освен това двукратният треньор на годината в НБА похвали и Кион Елис, а също така коментира, че никога не би се скарал на българското крило за "лош изстрел", защото той може да бъде "един от най-добрите стрелци въобще".

"Той играе професионално от дълго време, така че никога не съм имал притеснения за него. Общо взето прави това през целия си живот, особено стане ли дума за вкарване на важни стрелби. Сега обаче бе много добър и във фаза "защита", пък заяви Малик Монк.

В социалните мрежи феновете също не останаха безразлични към играта на спортист №1 на България, като масово задаваха въпроса защо не получава повече игрово време, особено предвид това, че когато е на терена, най-често се възползва максимално добре от шансовте си.