Гардът на Чикаго Булс ДеМар ДеРоузън подобри един от умопомрачителните рекорди на неповторимия Уилт Чембърлейн, датиращ от 60-те години на миналия век. ДеРоузън се превърна в първият играч в историята на НБА, който записва седем поредни мача с 35 или повече точки при успеваемост в стрелбата от игра от поне 50%.

Легендата Чембърлейн бе правил серии от шест поредни мача с такова представяне на два пъти в забележителната си кариера, като за последен път стига до такова постижение през 1963 година, когато в шест последователни двубоя нанизва по 35 и повече точки с над 50% успех в стрелбите си от игра.

В последните си седем мача ДеРоузън записва средно по 38.6 точки при 60.7% успеваемост в стрелбата от игра и 86.2% от наказателната линия. Бившият баскетболист на Торонто и Сан Антонио стреля по 9.2 наказателни удара на мач в серията си, а като цяло той е считан за изчезващ вид в Лигата, защото не следва тенденцията да разчита предимно на тройки в играта си, а все още залага на стрелба от следно разстояние.

Досега през сезона калифорниецът е една от основните причини за впечатляващото представяне на Булс и съв своите 27.9 точки, 5.2 борби и 5.1 асистенции средно на мач е сред кандидатите за отличието "Най-полезен играч".

"Биковете" са лидери в Източната конференция със своите 38 победи и 21 загуби до момента през сезона. Единствените отбори в цялата Лига с по-добър баланс са от Западната конференция - Финикс, Голдън Стейт и Мемфис.