Звездата на Оклахома Сити Тъндър - Ръсел Уестбрук, влезе в ожесточен спор с фен при гостуването на неговия тим на Юта Джаз в среща от редовния сезон на НБА. Причината за полемиката е расиситките обиди по посока на играча.

Според Уестбрук привърженикът изкрещял: "Падни на колене, както си го правел преди". На видео, заснето по време на инцидента, се вижда как 30-годишният играч не остава длъжен и отговаря: "Ще те смажа- теб и жена ти."

След двубоя реализатор №1 на Оклахома през сезона изрази своето притеснение и недоволство от държанието на противниковите фенове.

"Трябва да се направи нещо, да има последствия за хората, които идват на мачовете само за да казват или правят каквото си поискат. Не мисля, че е справедливо спрямо играчите - споделя Уестбрук.- Ако имах избор пак бих му го казал, защото по този начин защитавам себе си и моето семейство. Очаквам всеки да го направи. Що се отнася до това, че казах,че ще набия и жена му, никога не съм урял жена, няма и да го направя."

Юта Джаз наказа провинилият се фен да не посещава двубои от НБА до живот, въпреки че 45-годишният мъж отрича да е казал каквото и да било на Уестбрук.