Гардът на Бруклин Нетс Кайри Ървинг използва социалната мрежа Инстаграм, за да обясни позицията си относно ваксинацията срещу коронавируса.

Ървинг бе отстранен от отбора на Нетс, докато не се ваксинира. Без ваксина той няма право да участва в спортни събития на закрито в Ню Йорк, което означава, че не би имал право да играе в нито едно домакинство на "мрежите" през целия сезон. Отстраняването би коствало на Ървинг загуба на цялата му заплата за годината, която е в размер на 35 милиона долара.

"Правя това, което е най-добро за мен. Наясно съм какви са последствията и ако това означава да бъда съден и демонизиран, нека бъде така. Това е ролята, която съм избрал. Никога не съм искал да се откажа от моята страст, моята любов или моята мечта заради някакво нареждане", каза във видеообръщение Ървинг.

"Виждате, че не е заради парита. Не винаги е заради тях. Става дума за избора кое е най-добре за теб. Наистина ли смятате, че искам да изгубя всички тези пари?", добави още баскетболистът.

Гардът добави, че подкрепя както хората, които са ваксинирани, така и тези, които не са и изрази признателност към това, което правят медицинските лица. Той добави, че не е срещу ваксините, а че просто е избрал да не си слага.

"Още веднъж искам да повторя. Не става дума за Нетс, за организацията, за НБА или за политика. Не е нищо от това. Става въпрос за свободата какво искам аз да правя", обясни 7-кратният участник в "Мача на звездите".

Той каза, че няма намерение да спира с баскетбола и иска да се завърне на терена.

"Не, не се отказвам и няма да напусна баскетбола по този начин. Има все още толкова много неща, които искам да постигна, и толкова много деца, които да вдъхновя. Аз знам, че те искат да станат по-добри от мен", каза още Ървинг.