Една от големите звезди на НБА не вярва, че рестартирането на сезона в най-силното баскетболно първенство на света е достатъчно добре обмислено.

Джоел Ембийд от Филаделфия изрази тези свои опасения, но въпреки това е готов да върши работата си на терена в Орландо, където се очаква мачовете от Лигата да бъдат подновени в края на юли.

"Не съм особено голям фен на идеята. Но ще си върша работата, защото не искам да разочаровам хората на Филаделфия. Просто ще правя това, което винаги съм правил - да давам всичко от себе си за Фили, съотборниците ми, семейството ми. Настройката ми не се променя. Няма значение, че не вярвам в идеята за рестарт. Не смятм, че ще бъде достатъчно безопасно", смята камерунецът, който играе за Сиксърс от 2014 година насам, след като тогава бе избран под №3 в Драфта.

 

Африканецът няма доверие на останалите си колеги относно спазването на всички мерки за безопасност.

"Знам, че аз правя правилните неща. Просто играя видеоигри и си почивам. Стоя си у дома, дори когато ситуацията не е такава. Но нямам доверие на останалите. Не съм убеден, че ще правят същото и ще спазват правилата. И въпреки това - трябва да си върша работата", разсъждава той. 

Трикратният участник в Мача на звездите признава, че мисълта да не играе повече този сезон е минала през съзнанието му в даден момент, но не иска да разочарова съотборниците си и бързо се е отказал от подобен вариант.