Стеф Къри, звездата на шампиона в НБА Голдън Стейт, влезе в новините за пореден път. Но не заради брилянтно представяне, счупен рекорд за стрелба от трите точки или друго геройство на терена.

Гардът направи изключително интересно изказване в аудио подкаст, в който участва с легендата на НБА Винс Картър.

Темите не бяха само спортни, а мнението на Къри по една от тях предизвика огромни полемики в САЩ.

"А дали наистина сме били на Луната?", запита асът в баскетбола. След това повтори въпроса към останалите в студиото - вярват ли, че наистина САЩ са приземили човек на Луната.

"Сега сигурно ще ни подгонят за това, не искам да създавам теории на конспирацията - продължи Къри. - Аз наистина не вярвам да сме го направили. За първото кацане на Армстронг (1969 г.) например има теория, че великият режисьор Станли Кубрик е подготвил и инсценирал всичко, което сме гледали... "

НАСА е приземила на лунната повърхност общо 12 космонавти през годините. И съответно, реакцията от агенцията не закъсня.

"Бихме желали да поканим мистър Къри в нашата Лунна лаборатория - обяви Алард Бютел, говорител на НАСА. - Може би следващият път, когато Голдън Стейт играе в Хюстън, това е възможно да стане. Имаме стотици килограми с камъни от Луната там, той ще ги види."

Полемиките около изказването на Стеф Къри идва само два месеца след края на ожесточена едногодишна дискусия около думи на друга голяма звезда от НБА - Кайри Ървинг (Бостън).

Той пък заяви през октомври 2017-а в интервю за популярно радио, че има големи съмнения дали Земята е кръгла. И не се отказа от думите, въпреки че бе критикуван от къде ли не за тях. Едва 12 месеца по-късно Ървинг призна, че всъщност се е увлякъл по "теории на конспирациите".

Засега Къри не е коментирал критиките към него, дошли в американските медии, както и поканата на НАСА.