Вратарят на Аделаида Юнайтед Айзък Ричардс напуска тима, за да преследва кариера в смесените бойни изкуства (ММА), съобщи австралийският футболен клуб в понеделник.

21-годишният Ричардс, който има едва два мача за първия отбор на Аделаида, казва, че бойните спортове винаги са били голямата му страст, но се е занимавал с футбол, за да стои далеч от неприятности.

"Искам да благодаря на Аделаида, че ми даде шанс да бъде професионален футболист и ми помогна да намеря правилния път. Дължа им много. За мен бойните изкуства винаги са били моят начин да изразявам себе си. Помагат ми да разбирам и да владея емоциите си.

Щастлив съм, че излизам от зоната си на комфорт и очаквам да посветя живота си на голямата ми страст - смесените бойни изкуства", каза още Ричардс пред клубния сайт.

Директорът в Аделаида Брус Джайт похвали вече бившия футболист и му пожела всичко най-добро.

"Не всеки ден играч влиза в офиса ти и казва, че иска да стане ММА боец. Разочаровани сме, че ще изгубим Айзък, защото вярвахме в потенциала и футбомния му талант. Никога няма да застанем на пътя на играч, който иска да следва мечтите си", заяви Джайт.