Мегасблъсъкът между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа вече изглежда напълно реален факт, след като щабовете и на двамата боксьори обявиха в сряда, че договорката е постигната.

Малко по-късно станаха ясни и някои детайли по мачовете - защото става дума за поне два боя между двамата британски шампиони, които в момента държат всички титли в тежката категория на професионалния бокс.

Очаква се Фюри и Джошуа да спечелят поне по 150 милиона евро от шоуто в два епизода, като тези пари са твърди и вече са осигурени. В добавка асовете ще разделят и процент от доходите в pay-per-view абонаментите, които се очаква да са огромни. Тепърва ще има и допълнителни приходи от билети, спонсори и т.н.

Това потвърди и самият Цигански крал, който се похвали в социалните мрежи:

"Точно приключвам телефонен разговор с Даниел Кинаан и той ме информира, че всичко е договорено. Най-големият сблъсък в британската боксова история е факт, нямам търпение!".

Разбира се, първо да направим уточнението, че до двойния екшън Фюри - Джошуа, двамата трябва да победят Дионте Уайлдър и Кубрат Пулев, съответно. А след това да мислят за мегамачовете, които със сигурност очаква всеки боксов фен на планетата.

Но големият въпрос се оказа друг - проверка на британские вестници кой е Даниел Кинаан, вкара цялата тази новина в доста интересна и неочаквана посока.

А въпросният човек е ирландец, който заедно с брат си държи спортна агенция и живее в Дубай. Но има много повече зад тези думи, отколкото предполагате.

Даниел е син на Кристи "Дона" Кинаан, който е известен във Великобритания, САЩ и почти целия свят като силния човек в наркокартел с огромна мощ. На него се приписват поне 50 поръчкови убийства в последните 20 години, без нито едно обаче да е довело до арест на човек, пряко свързан с ирландеца.

Официално той не е лежал в затвора, към него има дребни обвинения за данъчни нарушения и никога за сделки с дрога. Но Дон Кристи е със забрани да влиза в САЩ и още няколко големи държави по света, а досието му в родната Ирландия е на човек, който върти наркобизнес за над милиард долара.

Освен другото, той и двамата му синове са луди фенове на бокса и на Тайсън Фюри, който произхожда от род на ирландски цигани. И се предполага, че именно кланът Кинаан е гарантирал парите за мача, които не са никак малки за ситуацията, в която е световният спорт след пандемията.

Кинаан работят с Бахрейн като организиране на спортни събития и може да се предположи, че именно в тази страна или региона ще е поне единият от двата сблъсъка на британските шампиони.

Другият със сигурност ще е на "Уембли" - символната арена на спорта в Обединеното кралство.

"Това ще е събитие, каквото не е виждано във Великобритания от онзи ден през 1966-а, когато Англия стана световен шампион по футбол", развълнува се легендарният промоутър Франк Уорън, който е част от щаба на Фюри.

Еди Хърн, агентът на Джошуа, също трудно крие задоволството от постигнатото споразумение. То ще донесе на него и клиента му повече пари накуп от всичко, което са заработили в последните 10 години.