Словесните битки в професионалния бокс продължават да са много по-чести и продължителни от големите боеве на ринга, както става тенденция в последните години.

Еди Хърн, агентът на Антъни Джошуа, пак наля гориво в двигателя на една от най-оспорваните дискусии - кой ще е съперник за титлите на победителя от реванша Анди Руис - Джошуа. Техният двубой е на 7 декември, а Световната боксова федерация IBF вече обяви, че нейният претендент №1 - Кубрат Пулев, е на ред да се бие с шампиона след това.

Хърн обаче очевидно всячески иска да измести българина от "опашката". Или просто обича да създава заглавия около клиента си, поддържайки нови и нови интриги и дискусии.

"Изобщо не е сигурно, кой ще е съперник на Антъни, след като той си върне поясите - каза британският импресарио. - Ние харесваме много Усик, това ще е голям мач! И знам, че украинецът също много го иска. Такъв бой може за разпродаде билетите на "Уембли" за часове."

Олександър Усик също е претендент, но би следвало да е далеч след Пулев в реда. Той дори още няма бой в класическата версия на тежката категория, след като спечели титлата в по-долната. Планираният дебют срещу Карлос Такам пропадна по-рано тази година заради травма на украинеца.

Отговорът на думите на Хърн не закъсня и бе поне като за нокдаун - и дойде не от кого да е. Боб Аръм, промоутър №1 в световния бокс, който оглавява агенцията Top Rank, заяви в интервю за ESPN по темата:

"Не ме интересуват приказки от щаба на Джошуа, нещата са ясни. Пулев е търпелив и си чака реда, но няма да чака вечно. Имаме писмено декларирано от IBF, че техният претендент е първи в списъка за бой. Той трябва да се случи преди месец май 2020 г. с победителя от реванша Руис - Джошуа. Толкова по темата, останалото са приказки, хвърлени в пространството."

Аръм потвърди в интервюто, че дългоочакваният реванш на Дионте Уайлдър с Тайсън Фюри за догодина вече е договорен и скоро ще знаем официално кога и къде ще е.