Кубрат Пулев ще е следващият съперник на Антъни Джошуа, потвърди Еди Хърн, агентът на шампиона в тежката категория на бокса.

Шефът на агенцията Matchroom Boxing обяви в интервю, че е много близо договорката на голям мач между Олександър Усик и Дерик Чисора на 7 март, а украинецът, който бе другият претендент да се бие с Джошуа веднага, ще почака до своя шанс във втората половина на 2020-а.

"Усик-Джошуа ще е мегабой, но не му е дошло времето - уточни Хърн. - Знам, че го чакат в Източна Европа, както и в други части на света. Ако Усик победи Чисора и Антъни мине през своя мач с претендента през април или май (който е Пулев - б.а.), двамата ще се срещнат във втората част на годината."

Хърн обясни и процеса, по който Кубрат се оказва преди Усик в битката кой първи да се изправи срещу защитаващия титлата си Джошуа.

"Писахме и на двете асоциации - IBF (там претендент е Пулев) и WBO (Усик). - Не може просто да държат като заложник Антъни и той да чака техните спорове. Нужен е здрав разум и мисля, че показахме такъв.

Има ротационна система и е важно кой е наред хронологично. И това е IBF. Като цяло не е идеална ситуация, но Джошуа няма никаква вина за нея. Той ще защитава титлите си срещу всеки, който е претендент за тях, просто не може да го направи срещу всички заедно, нали?

И той, и всички ние искаме бой за обединение на титлите. Но първо трябва да изчакаме какво ще се случи на 22 февруари между Фюри и Уайлдър, за да мислим в тази посока. Не го виждам да стане преди края на 2020-а."

Така изглежда нещата са ясни, въпреки че в бокса на високо ниво трябва винаги да се има едно наум.

Но засега нещата отиват към мач Джошуа - Пулев в Лондон, на стадиона на Тотнъм, през април или най-късно през май 2020 г.