Въпросът за следващия съперник на абсолютния Световен шампион в тежката категория на бокса Антъни Джошуа, е вероятно най-задаваният в спорта за последните месеци. Британецът ясно обяви, че ще има два боя през 2019 г., а сега импресариото му Еди Хърн потвърди датата за първия от тях - 13 април, като мястото ще е стадион "Уембли". Но съперникът... тук може да има голяма изненада.

На 1 декември в САЩ ще се бият Деонте Уайлдър и Тайсън Фюри, като се смята, че този мач ще даде отговор за следващия противник на Джошуа. Или поне - такова е общото желание на фенове, експерти и медии.

Но Хърн хвърли съчки в камината на съмнението, а и остави на интерпретации и слухове въпроса с изказването си.

"Срещу кого ще се бие Антъни през април? Скоро ще разберете, отговорът е близо - каза агентът. - Но може да сте доста изненадани, може да е някой "уайлд кард", човек, когото не слагате като фаворит да е там. Уайлдър или Фюри? Може и да е някой от тях, но... Напълно възможно е да е друг претендент. Може да се окаже, че изненадата ще е голяма".

Медиите на Острова вече отвориха списък с възмжните имена. Сред тях е и това на Кубрат Пулев, който трябваше да се бие с Джошуа в края на 2017 г., но получи травма и мачът пропадна. Други такива са Владимир Кличко (сензационно завръщане за реванш), Олександър Усик, Джаръл Милър, Андре Уорд или дори китайският представител Жилей Жан.

Букмейкърите все още държат на първо място като фаворит за следващ противник на Джошуа победителят от Фюри - Уайлдър, а Пулев е на пета позиция.