Кубрат Пулев е все по-близо до мечтания мач за световната титла в бокса, след като агентът на Антъни Джошуа призна в интервю за ESPN, че боят е на път да се случи.

Еди Хърн говори за плановете пред шампиона в тежката категория и разкри - предстоят му разговори с Дарил Пийлълс, президент на Международната федерация IBF, и Франсиско Валкарел - шеф на организацията WBO.

Но и преди тях изглежда ясен редът, по който Джошуа ще се изправи да защитава титлите си. Въпреки че продължават споровете между двете версии чий претендент трябва да е първи срещу Ей Джей, като конкурент на Кубрат Пулев (№1 на IBF) е украинецът Олександър Усик (WBO).

"Пулев през април към момента изглежда сигурно - каза Хърн. - През март Усик ще се бие с Дерик Чисора и след това, по-късно през годината, ще излезе срещу победителя от Пулев и Джошуа. Така изглеждат нещата сега, но преди Коледа ще имаме разговори с двете асоциации, за да подредим всичко по календара."

Хърн призна още - шест страни са поискали да са домакин на следващия бой на Антъни Джошуа, като две от тях са ясни - Англия (със стадиона на Тотнъм) и Нигерия (където Ей Джей иска да се бие, това е родината на майка му и баща му).

Импресариото намекна, че от финансова гледна точка най-неизгодно за него и клиента му е мачът да е в Лондон.

Компанията DAZN, която плати 1 милиард долара за 16 мегабоя, които да излъчи в рамките на 8 години, също има своето мнение.

Но не е ясно дали интересът ще е за мача с Пулев, или за евентуален такъв по-късно през годината с Усик, който предизвиква далеч по-голям глобален интерес, имайки предвид пазара на бившите съветски републики. Единият от двата мача ще бъде в САЩ.