Всеки ден от поне месец насам продуцира нов епизод от мелодрамата "Джошуа - Пулев - кога и къде?", но поне изглежда, че въпросът "дали" вече не съществува.

В днешната "серия" Еди Хърн даде огромно интервю за радиопредаване в Англия и говори надълго и нашироко за плановете на шампиона Джошуа.

Разбира се, темите с обединителен мач срещу Тайсън Фюри или Дионте Уайлдър, с толкова желания бой срещу Олександър Усик, както и с предстоящия сблъсък с Кубрат Пулев, бяха част от интервюто.

"Това е почти сигурно - отговори агентът на Джошуа за мача с българина. - Почти, защото не е подписано и подпечатано. Имаме още време, получихме удължаване на срока за преговори. Всичко е почти решено, много сме близо. Ние искаме мачът да е във Великобритания, но всъщност най-важното е да е там, където боксьорите да изкарат най-много пари от него."

Появи се "ново двадесет" - хората около Ей Джей много държат боят да е на Острова, много искат да е през април или май, но сякаш едва сега разбират, че това няма как да се случи.

Не и на стадионите, които са набелязали като възможни арени. Съвсем обяснимо, те не са свободни преди края на футболния сезон в Англия.

"Може би ще се наложи да мислим за дата в началото на юни - призна Хърн. - Ако искаме стадиона на Тотнъм, който е абсолютна цел номер едно, трябва да е през юни."

Куриозно, как това става ясно за тези хора чак в края на януари, като за всеки е очевидно, че програмата на английските клубове не позволява такова събитие да се вмести, преди да са завършили мачовете от сезона им.

А това ще се случи във втората половина на месец май.