Анди Руис изживя тежки моменти, но се завърна победно на ринга за първи път от декември 2019-а, когато загуби световните титли в тежка категория в исторически реванш срещу Антъни Джошуа.

Мексиканецът се появи видимо отслабнал и в добра кондиция за мача в Калифорния срещу Крис Ареола, но нещата не тръгнаха по сценарий.

Американецът го свали с мощен десен прав във втория рунд - нокдаун, секунди след който над окото на Руис рукна и кръв.

И аркадата разклати допълнително Анди, но бе ясно, че след изиграването на половината рундове съперникът ще загуби енергия и сили. Все пак Ареола е на 40 години, с 10 повече от Руис.

След осмия рунд мексиканецът държеше нещата в ръце, въпреки че в последната част противникът му опита да търси нокаут, бе агресивен и хвърли всичко в атака.

"Честно казано, не разбирам как ми дават само 3 рунда - дивеше се Ареола. - Хората са гледали и знаят какво се случва, решенията до голяма степен са ясни предварително."

А арбитрите отсъдиха категорична победа на Руис със 117-110, 118-109, 118-109 все в негова полза.

Анди вече е с 34 победи от 36 мача, като пораженията са от Джоузеф Паркър (който също се би тази сутрин, часове по-рано) и в споменатия реванш от Джошуа в Саудитска Арабия, в мача, наречен Битката в пустинята.

Снимка: Getty Images