Екипите на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа са били в напреднали преговори за мач между двамата през ноември, призна пред "Daily Express" мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев.

Всичко обаче се провалило след изненадващата загуба на Джошуа от Анди Руис.

Британецът загуби всичките си титли, като първо ще се насочи към реванш, а чак след това ще мисли за нови предизвикателства.

Именно мач за титлата в IBF е голямата цел на Кобрата, който е и главен претендент за този пояс.

От Международния боксов съвет има индикации, че ще насрочат такъв мач до март, просто се изчаква реванша между Джошуа и Руис през декември.

Ивайло Гоцев също трака нападна промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е негово частно предприятие. Простичкият факт е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата на IBF.

IBF е организацията, която създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението на мексиканеца да защити титлата си срещу първия по ранкинг претендент за нея.

Задължителните защити имат по-голяма тежест от рекламните права на промоутъра. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила, касаещи задължителните защити, свързани с предишни мачове.

Вече минаха два месеца, откакто балонът "Джошуа" се спука, а все още няма потвърдена официална сделка за реванш от екипа на Руис. Еди Хърн преговаряше с нас за мач през ноември на стадион "Уембли", но Анди Руис провали тези планове.

Анди е новото лице на бокса в тежка категория и ние уважаваме неговите бойни способности. Пулев срещу Руис ще бъде страхотна битка", завърши Ивайло Гоцев.