Загуба в следващия му мач ще означава край с кариерата на Антъни Джошуа. Това призна лидерът на Matchroom Boxing Еди Хърн.

Бившият световен шампион е в серия от 3 поредни загуби в последните си 5 мача, като загуби на два пъти титлите си в този период. Той се опита да си върне поясите с реванш срещу Усик, но отново бе победен.

Джошуа е изправен на ръба на пропастта и ако не намери сили да се върне, това ще е краят на кариерата му. За да съхрани своя боец, Еди Хърн подбра максимално лек съперник. Първоначално се смяташе, че Джошуа ще получи шанс за мач срещу Дионтей Уайлдър или Дилиън Уайт, но бе преценено, че рискът от нова загуба е прекалено голям.

Затова името на следващия му опонент е Демзи Маккийн. Австралиецът не е част от елита на световния бокс в тежка категория, въпреки че все още няма загуба.

Хърн все пак призна, че ако Джошуа победи през април Маккийн, през лятото ще се организира двубой срещу Дилиън Уайт.

"Представянето на Ей Джей във втория мач срещу Усик бе добро. Ясно е, че всички искаме Джошуа да се бие в огромни мачове. Хората сега ме закачат и казват, че мач с Маккийн не е достатъчно добър. Аз нямам интерес да организирам "малки" мачове за Джошуа. Но двамата седнахме и си поговорихме. И аз му казах, че ако загуби през април, кариерата му приключва", коментира Еди Хърн.

След загубата втората загуба от Усик пък Джошуа призна, че има проблеми с психиката. А според специалисти - това е по-опасно за един боксьор от загуба на физическа форма.