Световният шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа се изказа изключително уважително по адрес на Кубрат Пулев, срещу когото ще се изправи на 12 декември в Лондон. Британецът и Кобрата ще оспорват три от четирите световни титли в категорията.

"Пулев не е някаква звезда в социалните медии, каквито са много хора в днешно време и чрез таква фалшива популярност си печелят предимство. Той е солиден, знае какво прави на ринга, има много опит и се боксира от доста дълго време. За какво се бори ли? Иска да спечели титли, да ме победи. Истинско предизвикателство е", коментира Джошуа пред Sky Sports.

"Той е гладен за успехи и е много мотивиран, а моята задач е да преодоля тази негова мотивация и да го лиша от увереността му. Така побеждаваш съперника - пречупвайки душата му", добави още Ей Джей. 

Двамата боксьори имат дълга история, след като първо трябваше да се срещнат през 2017 година, но тогава контузия на българина доведе до отмяната на битката. После двубоят бе насрочен за 20 юни тази година на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в Лондон, но бе отложен заради пандемията от COVID-19, а в крайна сметкат двамата ще премерят сили в "О2 Арина" в английската столица след малко повече от месец.