Екипите на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа вече разглеждат дестинация различна от Лондон за сблъсъка си, призна Еди Хърн, който представлява интересите на британския шампион.

Двамата трябваше да се бият на 20 юни в британската столица, като арена на сблъсъка трябваше да е стадионът на футболния Тотнъм. Пандемията от коронавирус отложи този мач, а двамата все още не са постигнали договорка за нова дата.

Еди Хърн иска на всяка цена двубоят да е през лятото или най-късно в началото на септември, но дали това ще бъде възможно на Острова все още не е ясно. Дори и да има мач във Великобритания, то той със сигурност ще е без фенове, а това означава далеч по-малко приходи.

Така на дневен ред отново излиза Арабският полуострво. Мениджърът на Джошуа призна, че опции като Дубай и Абу Даби в ОАЕ са възможни. Също така е обсъждана и дестинация Саудитска Арабия.

"Няма да отида при Антъни и да мукажа, че просто ще се бие за 10 милиона паунда по-малко. Трябва да проявим креативност.

Тези страни към момента са по-подготвени от нас или САЩ, биха се справили с такъв двубой.

Изброените дестинации предполагам ще са готови за мач още през лятото, а за септември гарантирам на 100%. Във Великобритания ситуацията е все още неясна, а ние се нуждаем от сигурност", сподели той.

Въпросните дестинации бяха обсъждани още преди подписването на договора между двамата в края на февруари.

Именно Кубрат Пулев и екипът му не криеха желанието си мачът да е на неутрална територия, но Джошуа предпочете да се бие у дома.