Неяснотите около мача за световната титла по бокс между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев продължават, въпреки че до крайния срок за договора остават 3 дни.

Еди Хърн, агентът на британския шампион, съобщи за сензационен нов вариант, който ще събуди някои от най-носталгичните спомени в този спорт.

Конго предлага да е домакин на двубоя, като символиката е в това, че арена на сблъсъка трябва да е стадион "20-и май" в Киншаса. Хърн го нарече "най-легендарното боксово място в историята" и малцина биха оборили това твърдение.

Не, на него не е имало големи боеве за титли, както например в "Медисън Скуеър Гардън". Но стадионът в Конго е приел преди 46 години боя, който остава паметен.

Битката в Джунглата между Мохамед Али и Джордж Форман е считана за класика, за епос. За нея са писани книги и снимани филми. Именно на това място искат домакините, а и - видимо - британският щаб, да се проведе мачът Джошуа - Пулев.

"Антъни иска да остави ярка следа, наследство в бокса - каза Хърн. - Той се е бил на "Уембли", в "Медисън Скуеър Гардън", в пустинята на Саудитска Арабия... Но Киншаса би било нещо велико."

Въпреки това, импресариото реалистично оценява, че организацията ще е много трудна.

Негова предпочитана първа дестинация остава Лондон, като уточнението, дадено пред BBC е, че "естествено, Пулев трябва да е ОК с предложението ни".

Така вариант №1 остана британската столица, но легендарната арена в Конго изглежда като исторически шанс да се повтори мач, за който хората говорят и близо половин век по-късно.

 

 

Embed from Getty Images