Боецът Атаман, представляващ Азербайджан, но роден в Казахстан - с истинско име Рафаел Физиев, се превърна в основна атракция на галавечерта UFC Вегас 58.

Той намери с мощно ляво кроше главата на Рафаел дос Анжос и го нокаутира в петия рунд на мача им в лека категория, след което подивя, скача по оградите и празнува бурно. А след няколко минути си поиска среща за титлата с най-големите имена в категорията, която в момента е с овакантен пояс.

ВИЖТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ БОЯ И НОКАУТА НА АТАМАНА>>>

"Гейджи, знам, че гледаш - крещеше Физиев. - Не говори глупости на хората, хайде да се бием! Знам, че е добър бой и за двамата, феновете искат да го гледат. Давай!"

Джъстин Гейджи е номер 3 като ранкинг в категорията, а пред него са Дъстин Порие и Чарлс Оливейра. Преди да победи Дос Анжос, азерският боец с прякор Атамана пожела именно сблъсък с бразилския №1.

29-годишният Физиев набира самочувствие, след като е вече с баланс от 6-1 в UFC. Той загуби дебюта си в дивизията от Магомед Мустафаев преди 3 години, но след това е безпощаден - 6 успеха, три с нокаути, а този бе най-сериозният.

Съперникът му е №7 в ранглистата на категорията, докато самият Физиев е десети.

Бившият шампион Дос Анжос е вече 20-12 в UFC кариерата му, а и не става по-млад. След няколко месеца ще навърши 38 години и се говори сериозно, че оттеглянето не е далеч.