Благой Иванов засега отлага пенсионирането си. Багата (19 победи и 6 загуби) е пред дебют за една от най-големите MMA организации този уикенд, а в дните преди битката си със Сергей Билостений (0:0) той призна в интервю за "Спортната джунгла", че планира да се задържи в спорта още няколко години.

Иванов възнамерява да остане наоколо до 40-годишна възраст, което значи, че пред себе си има още три години на най-високо ниво в спорта.

"Всичко ми коства много труд, дисциплина, решения. Но аз съм си дал една граница - до 40 години. Исках да сложа край още тази година, но явно ще има малко отлагане. Планирам последния ми мач да е в България", сподели Багата.

37-годишният българин бе първият ни сънародник, стъпил в октагона на UFC, но за съжаление през миналата година бе освободен, след като записа 4 загуби в последните си 5 срещи и то все след съдийски решения.

Багата всъщност се завръща в PFL, тъй като през 2017 г. записа първия си мач и победа над Кайо Аленкар. Но тогава веригата все още не бе това, което е днес, а и срещата с Билостений е част от световните серии, където в рамките на календарната година всяка от категориите излъчва своя световен шампион и му връчва награда от $1 млн.