Благой Иванов-Багата ще се изправи срещу Александър Романов в галата на UFC в събота вечер. Битката от тежка категоря, която противопоставя родната звезда срещу молдовския му съперник, известен като Кинг Конг, ще определи бъдещето му в елитната ММА верига.

"По принцип имам договор с UFC за още един мач освен този. При загуба обаче най-вероятно той няма да се проведе и ще се стигне до раздяла", заяви единственият роден представител в елита на смесените бойни изкуства пред "24 часа".

Това означава, че 36-годишният Иванов се нуждае от задължителна победа, ако иска да остане при най-добрите. В последните си 4 двубоя Багата записа 3 поражения.

"Мачът с Романов ще е решителен, но това в никакъв случай не ме притеснява или напряга допълнително. Противникът определено е труден. Направих много добра подготовка. Прецених, че тя трябва да е ориентирана към профила на Романов и наблегнах на борбата, където той е много силен. Специално ангажирах бразилски треньор", добавя той.

Българският боец подчерта, че кондиционно се чувства много добре и няма проблеми с травми, като знае, че е направил необходимото, за да бъде подготвен добре.

Съперникът му, който е бивш борец в свободния стил, има впечатляващ баланс в ММА - 16 победи в 18 мача, като 6 от тях са с нокаут, 9 след събмишън, а една благодарение на съдийско решение.

Мачът е от 23:00 часа в събота, а Иванов допълни, че причина за това е участието на двама европейци в него.