България завърши 74-ото издание на международния боксов турнир Купа "Странджа" с общо 7 златни медала.

С приза "Най-добър боксьор" пък бе отличен 19-годишният ни талант Радослав Росенов, който безспорно бе най-приятната изненада на турнира, а с прекрасното си представяне той си заслужи титлта в категория до 60 гилограма.

В много зрелищен финал срещу Ахмаджон Мухидинов от Узбекистан, Росенов получи аркада над лявото око, но и това не го спря по пътя към успеха.

Българинът спечели с 4:1 съдийски гласа и заяви: "Дори контузиите не ме спряха. Играх само с едната ръка, защото другата ме боли много, отвори ми се и аркадата, но бях подготвен много добре физически, не само аз, а и останалите момчета от отбора".

Снимка: БТА

В друг много зрелищен финал, титла спечели и Ясен Радев, който също трябваше да се бори с аркада.

Представителят ни в категория до 54 килограма победи с 4:1 съдийски гласа узбека Миразизбек Мирзахалилов.

Снимка: БТА

Съвсем логично България спечели титла и при 74-килограмовите, защото на финал бяха двама наши представители.

Битката бе между Рами Киуан и Уилиам Чолов, като победата бе с 4:1 съдийски гласа в полза на Киуан.

Мачът създаде изключитлена атмосфера, защото двамата боксьори имаха солидна група свои приятели в залата, които създадоха прекрасна обстановка.

След българския финал победителят Киуан каза: "С Уилиам сме приятели и конкуренти и се радвам, че се бутаме един друг напред и вървим заедно нагоре. Конкуренцията ни е много хубава, защото позволява да трупаме увереност и да си помагаме. Не помня кога за последно е имало български финал, което е още по-радостното в случая".

Титла за България донесе и натурализираният кубинец Хавиер Ибанес. В категория до 57 килограма, той се наложи с категоричното 5:0 над Оразбек Асилкулов от Казахстан.

В ранната програма на финалния ден, три титли на България донесоха и дамите ни в лицето на Станимира Петров, Севда Асенова и Светлана Каменова.

Снимка: БТА