В продължение на няколко дни промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, обяснява как мачът срещу Кубрат Пулев ще се състои по план и изобщо не се мисли за отлагане.

Той е предвиден за 20 юни в Лондон, на стадиона на футболния Тотнъм. В последнтие седмици промоутърът изглеждаше сигурен, че заради трите месеца до мача, той ще остане незасегнат от пандемията.

На коренно противоположно мнение обаче е баща му Бари, който е и собственик на компанията "Matchroom", която организира срещите.

Той не скри притеснението си от излизането на ситуацията извън контрол и загатна за евентуално пропадане на мача.

Разбира се, дори и това да се случи, мач между Джошуа и Пулев пак ще има, просто ще бъде доста след 20 юни.

"Знаем, че сме затънали до ушите. Имаме насрочен мач за 20 юни Джошуа срещу Пулев, но не знаем дали той ще се състои. Не искаме да отменяме големите събития и където е възможно, те ще се проведат, но това е еквивалент на световна война.

През всичките ми години в спорта никога не съм бил в подобна ситуация. Тази година имаме 650 събития на живо и вече бяхме принудени да отменим турнир по снукър в Китай, както и редица състезания по билярд в Северна Америка, защото ситуацията ескалира там. Ние трябва да бъдем разумни и въпреки че поминъкът на хората е заложен на карта, трябва да следваме указанията. Знам, че икономиката ще загуби много, но в крайна сметка това е сериозен вирус и животът на хората е в риск", заяви той.