Антъни Джошуа получи приятелски съвет за предстоящия си мач с Кубрат Пулев, в който ще защитава една от световните си титли.

През миналата година Ей Джей стана жертва на една от най-големите изненади в бокса, когато бе нокаутиран от мексиканеца Анди Руис и в последствие трябваше да печели реванша, за да върне поясите си.

Джошуа ще е големият фаворит и в мача с българина, но нова изненада отново не е изключена. Това смята чичото на Тайсън Фюри, който е баща на Хюи.

Именно синът на Питър Фюри загуби от Кубрат в София преди две години в последния мач на столичанина на родна земя.

Фюри предупреди сънародника си Джоуша, че трябва да използва шансовете си в мача или иначе ще бъде наказан.

"Пулев има много добра брадичка и е много подценяван. Странен е. Трябва да го повалиш и Ей Джей ще е нужно да използва шансовете си, защото няма да му е толкова лесно просто да вкарва удари, независимо от свежестта му.

Ей Джей ще трябва да е не само експлозивен, но и предпазлив. Естествено, по-младият е фаворит, но не може да подценяваш Пулев, защото той е добър професионален боец. Това ще е сериозен бой. Когато някой стане известен в бокса, всеки очаква той да победи, но ако не е на сто процента, може победата да се изплъзне", заяви Питър Фюри пред Sky Sports.

Бащата на Хюи посъветва Джошуа да покани сина му за спаринги преди важния мач.