Бащата на Тайсън Фюри - Джон, призова сина си да се откаже от бокса след безапелационната победа над Дионтей Уайлдър с технически нокаут.

В студиото на "Добро утро, Великобритания" Джон призна, че не е очаквал такъв прогрес от Тайсън и в последните две години.

Синът му преодоля депресия и пристрастяване към наркотиците и алкохола, за да се изкачи на върха на боксовата пирамида в тежка категория.

"Искам синът ми да се пенсионира сега. Направи достатъчно и мина през голяма битка. Мисля, че той разсъждава върху това и не може повече. Спечели всяка професионална титла и това е достатъчно. Има още живот за него и даде всичко от себе си в бокса.

Няма какво повече да доказва. Доказа, че е достоен шампион. От 13 години е професионалист и винаги е бил достоен опонент. Сега е на 32 и има младо семейство. Вярвам, че децата му заслужават своя баща. Мнението ми е, че направи достатъчно в бокса", заяви гордият Джон Фюри.

Тайсън се завърна на ринга през 2018-а, а баща му призна, че двете години след мача с Владимир Кличко през 2015-а са били кошмарни за сина му.

"Беше много ниско и не вярвах, че отново ще дойде на себе си. Беше тежко време, гледайки как човек се залива до смърт с алкохол, за да избяга от реалността. Ядеше всякаква храна, правеше тези неща пред всички. Когато синът ти спре да се интересува от това, което мислиш, родителят започва да се тревожи", споделя Фюри-старши за тежкия период.

Тайсън Фюри също така бе призован от баща си да посети Доналд Тръмп в Белия дом. Боксьорът и съперника му Уайлдър получиха официална покана.

"Това е хубаво за Фюри, нали? Аз съм голям фен на Доналд Тръмп. Би било страхотно да го посети в Белия дом", смята бащата.