Кубрат Пулев ще се опита да свали Антъни Джошуа от трона в тежката категория на професионалния бокс, но въпреки огромната важност на съботната битка, нито една българска телевизия няма да я предава на живо.

Твърде жалко, след като едва ли ще имаме скоро друг боксьор, който да стигне до бой за световната титла в тежката категория, която е Светия Граал на бокса.

В събота около или след полунощ наше време Кобрата излиза срещу Ей Джей след шестмесечно чакане, породено от глобалната падемия. Мачът трябваше да е пред юли, но бе отложен на два пъти. По трибуните на залата “Уембли Арина” ще има ограничен брой зрители - около 1000. 

Още много други искат да станат свидетели на дългоочакваното зрелищее, а след като то няма да бъде достъпно за българския ефир - какви реално са опциите пред родните фенове?

Правата притежават каналите Sky и DAZN - първият само за Великобритания, а вторият - платформа за стрийм, за останалия свят.

Нaй-достъпната и лесна опция към момента изглежда точно през онлайн абонамент за DAZN, която държи правата на мача включително за България.

Срещу еднократно плащане от 2.99 лева получавате едномесечен абонамент, посредством който ще може да проследите на живо двубоя между Пулев и Джошуа в събота вечер, катко и другите шест мача от картата на галата в английската столица.

На Острова мачът ще бъде излъчван от Sky Sports Box Office, като цената е доста по-висока от тази за българските зрители - британците трябва да заплатят 25 паунда, за да гледат утрешния двубой.

На практика дори при желание, цената за т.нар. pay-per-view абонамент за този двубой на Sky не може да бъде предоставен за фенове извън Обединеното кралство.