Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри няма да застанат лице в лице в навечерието на дългоочаквания мач помежду си.

Двамата се изправят един срещу друг в Лас Вегас, като ще излязат на ринга около 7 часа сутринта българско време в неделя.

Мачът се очаква с нетърпение от всички фенове на бокса, най-вече заради шоуто, което двамата сътвориха през декември 2018-а, когато мачът им завърши без победител.

В типичния си стил двамата се "захапаха" и преди сегашния мач, като в последните седмици непрестанно сипеха заплахи един към друг.

Те дори се сбутаха на сцената по време на официалната им пресконференция. Мнозина смятаха, че и това е част от шоуто, защото те неведнъж са показвали голямо уважение един към друг през останалото време.

Явно обаче не е само шоу, защото организаторите обявиха, че отменят традиционното заставане лице в лице след кантара, което е сред символите на големите професионални битки в бокса.

Причината е да се избегнат всички възможности за сблъсък между Уайлдър и Фюри преди излизането им на ринга.

Решението е взето изцяло от Атлетическата комисия на щата Невада, която не иска ескалиране на напрежението.

"Това е голям мач. Много хора са инвестирали доста пари в него. Ще има много фенове, продадени са билети, организаторите не искат нищо да помрачи или отложи двубоя. Разбирам ги, заради това няма проблем с отмяната", заяви Дионтей Уайлдър по повод решението.

Очаква се броя на платените абонаменти за гледането на мача "pay per view" само в САЩ да достигне 2 милиона, всеки от тях на стойност 75 долара.

В България пък срещата ще бъде излъчена в ефира на RING.