По всичко личи, че Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да се бият в "О2 Арина" в Лондон, а в друга зала. Надеждите на щаба на Джошуа и по-точно на промоутърът му Еди Хърн бяха свързани с това, че 20-хилядното съоръжение на бреговете на Темза ще може да приеме, макар и ограничен брой зрители, но шансовете за подобна развръзка вече са илюзорни.

Страната е в локдаун до 2 декември, а битката е десет дни по-късно и възможността за фенове по трибуните е по-близка до фантастиката, отколкото до реалността. Хърн се надяваше, че около 47000 души можеха да бъдат допуснати в огромната зала.

Британската суперзвезда в тежката категория на професионалния бокс ще защитава титлите си на WBA, WBO, IBO и IBF срещу Пулев, а по всяка вероятност битката помежду им ще се прибере в друга лондонска зала - "Уембли Арина", която е част от комплекса към едноименния легендарен стадион 

"Не сме се отказали от "О2 Арина", но ако няма фенове, няма смисъл да го првим там. Надявахме се на поне 3000 или 4000 души, но правителството има други приоритети към момента", каза Хърн.

Капацитетът на залата на "Уембли" е почти двойно по-малък от този на "О2", която е най-голямата зала в столицата.