Дмитрий Бивол запази титлата си във версия WBA на лека тежка категория в бокса след единодушно решение и 12 рунда срещу Жилберто Рамирес (118-110, 117-111, 117-111 в отделните съдийски карти).

Киргизкият шампион, който представлява на ринга Русия, е вече с баланс 21-0 в професионалния бокс, след като записа една от най-изненадващите победи на новия век през февруари тази година, детронирайки суперзвездата Канело Алварес.

Сега бе ред на друг мексикански ас - Рамирес, а боят в Абу Даби бе след огромна маркетингова кампания. Популярността на Бивол е неимоверна след сензацията с Канело, а Жилберто - като всеки боксьор от Мексико, има милиони фенове.

Рамирес не бе доволен от решението на реферите и клатеше глава след обявяването му, като статистиките бяха 131:107 точни удара за съперника му, но 69:67 за мексиканеца при т.нар. "паур пънч" - попадения с ефект.

Въпреки това мнението на експертите е, че Бивол е контролирал боя от първия гонг.

Какво предстои сега за шампиона?

Битката, която боксовите познавачи чакат, е срещу Артур Бетербиев, който държи три пояса в лека тежка категория. Но той първо трябва да се справи с Антъни Ярде на 28 януари, след което да се търси бой за обединение на титлите.

Светът обаче, заради огромната популярност на Канело Алварес, иска реванш за мексиканската легенда срещу Бивол.