Бившият опонент на Флойд Меуйедър - британеца Рики Хатън, го атакува заради непрестанните демонстративни мачове, които американецът продължава да прави.

Хатън, който загуби от Меуйедър през 2007-а, е на мнение, че Меуйедър се подиграва с бокса и не изключва възможността той да е загубил всичките си пари.

Бронзовият олимпийски медалист от игрите в Атланта през 1996-а се слави с финансовите си възможности и след края на кариерата си набляга на именно такава репутация. Дори гордо носи прякора Money.

Хатън обаче не разбира защо Мейуедър продължава да прави демонстративни мачове с ютуб звезди и подобни типове, които нямат нищо общо с бокса.

"Наистина не разбирам, направил е достатъчно пари, защо продължава? Дане би да е фалирал или просто е алчен? Последният му мач беше с ютубър (Деджи Олатунджи), който има една победа и три загуби. Какво е това? Това си е подигравка с бокса", категоричен е британецът.

Преди няколко години Мейуедър обяви, че обича хазарта и че често залага десетки хиляди долари. Възможно е това негово хоби да му е коствало скъпо в последно време.