Бившият световен шампион в тежка катеогрия - Шанън Бригс, направи доста интересно признание за феновете на бокса.

В интервю отвъд океана, 49-годишният бивш боксьор разкри, че е приел предложение за мач от Владимир Кличко. По думите му, той е бил попитан как гледа на подобна идея, като на секундата е приел предизвикателство, за екипът на Кличко вече работи по детайлите около мача.

Все още нищо не е потвърдено от Кличко и екипа му, но слуховете за завръщането на украинеца витаят от доста време.

Не е тайна, че той тренира усърдно и видимо е в доста добра форма, което също навежда на мисълта, че готви завръщане. Предложения към него имаше от платформата DAZN, която предлагаше 80 милиона на бившия шампион за три мача, но до договор не се стигна.

"Съгласих се да участвам в мача за завръщането на Кличко. Вие сте първите, които научават това. Никой не знае, обадиха ми се, а аз веднага се съгласих. Приех и им казах да уреждат нещата", заяви Шанън Бригс.

Американецът, който има 60 победи от 68 мача на професионалния ринг, не се е бил вече пет години. През 2016-а той победи аржентинеца Емилио Зарате в Лондон, а това бе последният му мач.

С четири години по-младият Кличко пък бе на ринга година по-късно, през април 2017-а. Тогава той загуби от Антъни Джошуа, а впоследствие се отказа от бокса.

Ако се стигне до подобен мач, изобщо няма яснота дали Кличко просто ще прави шоу мачове срещу други пенсионирани свои колеги, или ще навлезе във форма, за да се пробва с някой от актуалните боксьори в тежка категория.