Бившият световен шампион в четири различни категории в бокса - Ейдриън Броунър, за пореден път попадна зад решетките.

Този път причината за задържането на 31-годишния боксьор с прякор "Проблемът" бе доста странна, свръзана с публикация в социалните мрежи.

В края на миналата година той бе осъден от съда в Кливланд да заплати обезщетение от 830 000 долара на жена, която нападнал физически в нощен клуб. Това бе условието пред боксьора, за да избегне затвора, но в тази година той на няколко пъти пропускаше да плати месечните си вноски в срок, което на няколко пъти го изправи пред съда.

Пред съдията Броунър винаги намираше оправдания, като при послдния случай доказа, че няма нищо на свое име, банковите му сметки са празни, а в джоба си има само 10 долара.

Това накара съдът да му даде отсрочка, но няколко седмици по-късно, Броунър публикува видео в Инстаграм, на която е нахвърлял стотици долари върху масата.

Видеото веднага накара властите да го привикат на разпит, на който боксьорът да обясни как така изведнъж от притежател само на 10 долара, се оказа със стотици долари в брой в себе си. Версията на Ейдриън Броунър била, че това са пари на негови приятели, а те му ги дали, защото имал добро сърце.

Естествено, че няма съдия, който да повярва на тази история, заради което Броунър е бил задържан. Той може да бъде пуснат срещу платена гаранция, но след това ще има само няколко дни, в които да започне да се разплаща със своята жертва.

Американският боксьор има 39 мача на професионалния ринг, като последният от тях бе в началото на 2019-а, когато той загуби мача за световната титла в полусредна категроия срещу легендата Мани Пакияо.

В кариерата си той има 33 победи, като е бил притежател на титлите в четири различни категории.