Британецът Рики Хатън, който е бивш световен шампион в полулеката категория на професионалния бокс, изненадващо обяви завръщането си на ринга. 43-годишният Хатън слезе от голямата сцена през 2012 година след загубата си от Вячеслав Сенченко в родния си Манчестър.

Именно там се очаква да бъде и първата му среща след десетте години, прекарани в пенсия. 

Всъщност загубата от Сенченко бе една от трите му като професионалист - останалите две бяха от легендите Мани Пакияо и Флойд Мейуедър-младши. Хатън ще се бие с Марко Антонио Барера (Мексико) в демонстрационен двубой и обяви, че няма намерения да подновява активната си кариера, но е бил вдъхновен от Майк Тайсън, който се боксира с Рой Джоунс-младши в Лос Анджелис преди година и половина.

“Мога да потвърдя завръщането си на ринга. Искам да служа за вдъхновение на хората, които имат ментални проблеми. Да погледнат към мен и да си кажат, че щом аз мога да го направя, значи и те могат”, каза Хатън.

Съперникът му е на 48 години и не се бил дори повече от десетилетие. Последната среща na Барера бе победата срещу Хосе Ариас през 2011 година.