Българската звезда в смесените бойни изкуства Благой Иванов загуби от бразилеца Аугусто Сакай в битката от UFC Fight Night 176 в Лас Вегас.

Така Багата записа второ поредно поражение с неединодушно решение. Резултатът бе 2:1 гласа за по-младия бразилец (27-30, 29:28, 29:28) след здрава битка, в която бяха изпълнени всички три рунда.

Благой изигра силен първи и втори рунд, но Сакай доминираше в третия и там спечели двубоя, въпреки че бе разкървавен.

В първия рунд българинът започна пасивно и изчакваше момент за атака. Съперникът му вкара няколко точни попадения с крак, които не бяха кой знае колко опасни. Багата започна да използва леви прави и се справяше добре. Двамата влязоха в клинч и рундът завърши с още удари с ляв прав от Благой и кикове на Сакай.

Във втория рунд Багата започна с много добър ляв прав в главата на Сакай и неуспешен опит да го събори на земята. Сакай играеше предпазливо и продължи да използва своите кикове. Двамата си размениха няколко точни удара и минута преди края Сакай получи аркада. Все още обаче боят бе равностоен.

В третия рунд в играта на Благой пролича умора, но той продължи да пласира добри удари. Бразилецът бе по-свеж и продължи да прави добри кикове. В края българинът осъзна, че губи рунда и влезе "ва банк", но не успя да убеди съдиите за евентуален свой краен успех. В този рунд бразилецът се хвана за мрежата и трябваше да му бъде отнета точка, но това не се случи.

Това бе четвърта поредна победа за 29-годишният Аугусто Сакай в UFC и той още няма поражение. За Благой загубата е втора поредна след тази от Дерик Люис през ноември миналата година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos